Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

Over La Classica

Ontdek wie we zijn en hoe je kan luisteren.

La Classica is welbewust gestart als webradio voor klassieke muziek.  Het web is meer dan welke andere manier van gegevensoverdracht het medium van de toekomst.  Overal bereikbaar, overal beschikbaar en altijd aanwezig.  De meeste mensen beschikken ondertussen over een smartphone, een tablet en/of een laptop terwijl de recentste wagens uitgerust zijn met een mediacenter.  Dat maakt het voor radio dan ook enorm makkelijk om steeds in de beste kwaliteit beluisterbaar te zijn.

Met zijn programmatie wil La Classica klassieke muziek (weer) meer toegankelijk maken voor jong en oud.  Daarom wordt er voornamelijk licht klassieke muziek van de grootste componisten geprogrammeerd alsook een niet onbelangrijk aandeel filmmuziek, werken die de luisteraar een gevoel van rust zullen geven. Er gaat eveneens veel aandacht naar jong (binnenlands) talent.

Geniet van klassiek waar je ook bent via :

 • de webplayer op de site.
  Klik daarvoor op de rode knop “luister live” bovenaan de pagina.
 • je smartphone of tablet.
  Hiervoor bestaan verschillende apps die je in de betreffende stores kan downloaden.
  La Classica is direct beluisterbaar bij :
TuneIn AHA radio MyTuner Orange Radio Radio Deck XiiaLive

 

 Winamp, iTunes  http://mediaserv38.live-streams.nl:2199/tunein/laclassica.pls
 Windows Media Player  http://mediaserv38.live-streams.nl:2199/tunein/laclassica.asx
 Real Player  http://mediaserv38.live-streams.nl:2199/tunein/laclassica.ram
 QuickTime  http://mediaserv38.live-streams.nl:2199/tunein/laclassica.qtl

 

 • je media streamer of internet (Wi-Fi) radio.
  Internetradio’s en mediastreamers (Lin, Sonos, Apart, Denon, …) maken over het algemeen gebruik van een app.  Daarop zou de link automatisch moeten aangepast zijn.
 • La Classica is tevens geregistreerd op media streamers die gebruik maken van Frontier Silicon.  Zoek onder genre “Classical” in location “Belgium”.
 • Luister je via XiiaLive dan vind je ons onder Directories>Shoutcast.  Bij zoeken tik je La Classica in, daarna selecteer je de gewenste stream (mp3 of AAC).  Niet vergeten aan je favorieten toe te voegen !

 

Het lijstje van apps en streamers zal mettertijd aangroeien.  Staat je favoriete app er niet tussen, laat het ons dan weten.