Facebook Twitter Tunein YouTube

Wilfried Westerlinck ontving Visser-Neerlandiaprijs

Amsterdam, allemaal goed en wel, maar een tweede keer op rij kwam ik te laat in die stad op de activiteit waar ik persé wilde bij zijn. Vergaderen met het bestuur van de vzw en dan, eens aangekomen in die stad, parkeerplaats vinden en je in dat centrum met de auto pogen voort te bewegen tussen een massa fietsers en wandelaars. Maar goed, ik was er en kon toch nog de gevierde uitgebreid spreken en feliciteren.

Ik was niet de enige om onder meer Wilfried Westerlinck, een van de bekendere Vlaamse componisten, een stevige handdruk te geven. Het zaaltje van de Brakke Grond, het Vlaams cultuurcentrum in Amsterdam, zat behoorlijk vol. Het ANV, Algemeen Nederlands Verbond, reikte er de Visser-Neerlandiaprijs uit aan Wilfried. Een mooie erkenning voor zijn vele prestaties van, voor en door de muziek.

We drukken hier de laudatio af die Luk Callens uitsprak en het slotwoord van ANV voorzitter Nelly Maes. Het dankwoord van Wilfried Westerlinck moeten we u onthouden om de vermelde reden. In naam van al onze medewerkers en u allen, beste lezers, sluit ik me graag aan bij de lofwoorden die Wilfried bij deze prijsuitreiking ten beste kwamen.

Laudatio, gehouden op 21 mei 2016 in De Brakke Grond, Amsterdam, door Luk Callens


Goede middag u allen en beste Wilfried (Westerlinck),

Het is met nederige fierheid dat ik u enkele zinnen mag toespreken naar aanleiding van de toekenning van de Visser-Neerlandiaprijs aan de gevierde Wilfried Westerlinck.

Wilfried Westerlinck, is een man recht door zee, op zijn doel af, met een prachtige balans tussen gedrevenheid, ernst en kennis, maar ook een echte levensgenieter met steeds smakelijke verhalen én een subtiele toets van fijne humor.
Naast voormalig producer bij de BRT (nu VRT) en leraar muziekanalyse aan het Conservatorium in Antwerpen is hij ook componist. Hij is actief betrokken bij van het Ernest Van der Eyckenfonds, SWUK (sociale werken voor de uitvoerende kunstenaar), het Peter Benoitfonds, Sabam (Belgische Auteurs Maatschappij) en de Vlaamse Sabamvrienden. Hij is raadgever bij de Middagconcerten van Antwerpen en nog veel meer.”

Ludwig Van Mechelen

—-

Geprikkeld ? Lees meer op www.klassiek-centraal.be

Klassiek Centraal

Recent