Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

UNITED MUSIC OF BRUSSELS

Op zaterdag 9 september stellen het Belgian National Orchestra, De Munt en BOZAR de tweede editie van United Music of Brussels voor, een muzikale wandeling in het hart van Brussel. De drie culturele instellingen geven een nieuwe invulling aan de formule die vorig jaar een groot succes was: nieuwe locaties, een breder repertoire en een parcours dat begint op het Gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek met de Tamboerspelers uit Burundi en eindigt in de Begijnhofkerk met een symfonisch concert gespeeld door de twee orkesten.

Van 14.00 tot 20.00 uur kan het publiek in centrum Brussel terecht voor een brede waaier aan concerten en activiteiten. Op zestien originele locaties in de binnenstad of dichtbij het kanaal (Théâtre Toone, Stijl, Brussels Beer Project, La Poudrière, La Fonderie…) geven muzikanten in uiteenlopende formaties het beste van zichzelf. Uiteraard zijn de twee federale orkesten goed vertegenwoordigd, maar ook zangers van het Koor van de Munt en de MM Academy.

Het muzikale aanbod is gevarieerd en vernieuwend, met componisten gaande van Josquin Deprez en Händel tot Steve Reich en videogamemuziek. De grote klassiekers (Mozart, Schubert, Verdi) komen aan bod, maar ook Piazzolla, Gershwin en Jacques Brel, of zelfs eigen composities en stukken die speciaal voor de gelegenheid werden geschreven.

Nieuw dit jaar – ook artiesten uit niet-klassieke muziekgenres (o.a. hip-hop- en gnawa-muzikanten) maken hun opwachting !

Met dit evenement breken de drie federale culturele instellingen van België uit hun muren en dragen ze hun steentje bij aan een dynamischer Brussel. Het wordt om 14.00u op gang geschoten op het Gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek; tussen 19.00 en 20.00 uur sluiten de twee orkesten de dag af met een symfonisch hoogtepunt in de Begijnhofkerk.

Info : united music of brussels (vanaf half  augustus)

 

Recent