nu:

Uniek recital Florian Noack in Gent

Na het sublieme recital van Fabian Müller afgelopen maart is het tijd voor de volgende “topper” in de reeks “Piano achter het Gravensteen” : de Belgische toppianist Florian Noack.

Florian Noack is in Vlaanderen nog altijd een soort “geheime tip”, maar is met 4 indrukwekkende cd’s en een rijkgevulde internationale concertagenda bezig aan een steile opmars.  Zo won hij in 2015 de ECHO KLASSIK, in 2016 een Diapason d’Or voor deel 2 van zijn Lyapunov-integrale, en ontving hij op 1 april in Leipzig de prestigieuze International Classical Music Award (ICMA) in de categorie ‘solo-instrument’.

Als kers op de taart werd Florian op 24 april door “Les Octaves de la Musique” uitgeroepen tot “Artiest van het Jaar”.  Prijsuitreiking op 29 mei in Brussel, uitgerekend de dag na zijn recital in Gent.

Op zondagavond 28 mei om 20 uur  brengt hij een uiterst gevarieerd programma om duimen en vingers af te likken, met werk van o.a. Sergej Lyapunov, Sergej Rachmaninov, Johannes Brahms, Joaquin Nin, Edvard Grieg, Ignacy Paderewski, Francis Poulenc, Percy Grainger en Johann Strauss junior.  Inclusief enkele eigen arrangementen, één van zijn absolute stokpaardjes.  Kortom, een avontuurlijke ontdekkingstocht met volksmuziek als rode draad…

Na het recital volgt een signeersessie en een gezellige receptie.  Place to be : de intieme, gezellige Cultuurkapel Sint-Vincent, ietwat verborgen achter de Sint-Antoniuskaai, in een van de schilderachtigste buurten van Gent.

Alvast hartelijk welkom op 28 mei voor Florians eerste “full recital” in Vlaanderen. Een niet te missen primeur !

Wanneer : 28 mei – 20.00u
Waar : Cultuurkapel Sint-Vincent – Gent
Info en tickets : erik.vertriest@skynet.be

Win gratis tickets voor dit recital, kijk hier voor meer info.

Recent