Facebook Twitter Tunein YouTube

TrioVanBeethoven opent Amazing Haydn met brio

Vanmiddag (zondag) ging in het Cultuurcentrum van Mechelen de concertreeks Amazing Haydn van start. Het openingsconcert werd met verve gespeeld door het Weense TrioVanBeethoven.

Niet toevallig kreeg dit openingsconcert als titel “De meester en zijn leerlingen” mee.  Beethoven leerde immers de stiel bij Joseph Haydn, samen met ander jong geweld als Ignaz Pleyel.  De 3 componisten stonden dan ook centraal in de werken die het TrioVanBeethoven op deze zonnige zondagnamiddag bracht.

Het virtuoze samenspel van Clemens Zeilinger (piano), Verena Stourzh (viool) en Franz Ortner (Cello) kon de sfeer van een aangename najaarsdag alleen maar versterken.  Je voelde meteen de eerste afgevallen bladeren knisperen onder je voeten, zo moet het rond de eeuwwisseling in de jaren 17-1800 ook geweest zijn.

Het festival focust dit jaar op de link van Haydn met Beethoven, maar daarnaast is er ook aandacht voor de link van Beethoven met Mechelen.  Ludwigs grootvader en eerste inspirator, Louis Van Beethoven, was immers Mechelaar en stamde af van verscheidene generaties Van Beethovens die hun leven in Mechelen doorbrachten.

Amazing Haydn biedt nog 3 concerten in oktober en november met gerenommeerde artiesten op unieke locaties.  Het loont dan ook meer dan de moeite om er hiervan eentje mee te pikken.
Het volledige programma vind je op de site van het Haydn-Genootschap of in deze folder.

Recent