Facebook Twitter Tunein YouTube

stemmenfestival LUNALIA in Mechelen

LUNALIA, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen Mechelen, start op zaterdag 27 april met een groot openingsfeest LUNALIA LIFT OFF. Op diverse historische Mechelse locaties kan je proeven van elf muzikale smaakmakers.

De Sint-Romboutskathedraal, het Predikheren, het Hof van Busleyden en Manufactuur De Wit, het zijn maar enkele plaatsen waar de muziekliefhebber gratis kan proeven van wat LUNALIA te bieden heeft. Op het programma staan uiteenlopende genres en artiesten zoals maanmuziek met Lore Binon en cello-octet, liederen uit Marokko met Karima el Fillali, maanpoplady Kat Galie en Argentijnse passie met bandoneonspeler Gabriel Rivano. Diezelfde avond komen de artiesten en voice in residence Reinoud Van Mechelen samen in het openingsconcert Volle Maan Muziek in de Onze-lieve-vrouw-over-de-Dijlekerk. Ze brengen binnen een uniek concertconcept, muziek van Arvo Pärt, Johann Sebastian Bach, Astor Piazzolla en Heitor Villa-Lobos.

Het Openingsconcert van LUNALIA Volle Maan Muziek vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Het concert brengt artiesten als Lore Binon en cello-octet, Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis, Karima el Fillali, Jamil al Asadi en Gabriel Rivano samen in een concert met een bijzondere opstelling, in een regie van kunstenares Maja Jantar. Jelle Dierickx: Net als vorig jaar wordt het een concert in de vorm van een maancyclus. Publiek en artiesten omringen elkaar voor een bijzondere luisterervaring, met prachtige muziek van o.a. Arvo Pärt, Heitor Villa-Lobos en Johann Sebastian Bach.

Het Openingsfeest is slechts de aanvang van het twee weken durende stadsfestival LUNALIA, met bijna dagelijks concerten tussen 27 april en 12 mei 2019. Dit jaar is het ook 50 jaar geleden dat het Festival de eerste concerten in Mechelen organiseerde. Dat wordt gevierd onder het motto The Sound of M, de Klank van Muziek, de Klank van Mechelen. Talloze internationale artiesten komen naar Mechelen zoals Cappella Amsterdam, Nazanin Fakoor, Polina Tserkassova, Raquel Andueza, Tomomi Adachi, Rocio Marquez en Fahmi Alqhai. Maar LUNALIA kijkt ook dichter bij huis en brengt het kruim van Vlaamse Koormuziek in de Grote Parade samen: de deelnemende 12 koren zingen uitsluitend composities van Vlaamse componisten.

Info : www.lunalia.be

Recent