Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

RECITALS ARIEL LANYI 9 & 10 SEPTEMBER

Op zaterdag 9 september om 20 uur is de jonge pianist Ariel Lanyi te gast in de Cultuurkapel Sint-Vincent in Gent. Dit 19-jarige toptalent brengt er een uitgebreid klassiek-romantisch programma.

Dat Ariel, die momenteel aan de Royal Academy of Music studeert in Londen, nog niet méér bekendheid geniet in onze contreien, komt vooral omdat hij bewust in de diepte en de luwte werkt in plaats van te kiezen voor een bestaan als “wedstrijdhopper”. Laat staan zich als “wonderkind” te laten aanprijzen.

Ariel componeert ook, speelt niet onaardig viool en leefde zich op zijn tiende uit in jazz. Vandaag kiest hij echter resoluut voor de piano en wil hij maar één ding: zo veel mogelijk podiumkansen. Typerend is ook dat hij zich al heel vroeg aan het grote repertoire waagde (de late Beethoven- en Schubert-sonates, om maar die voorbeelden te geven), met als raak argument : “Met de jaren kan ik die werken alleen maar beter spelen”.

In de Cultuurkapel Sint-Vincent in Gent brengt hij een uitgebreid klassiek-romantisch programma, met naast werken van Haydn, Beethoven en Grieg als absolute uitsmijter : het volledige eerste boek (Zwitserland) uit de “Années de Pèlerinage” van Franz Liszt.

Wie er die avond niet bij kan zijn, krijgt de dag daarop een meer dan interessante herkansing, want op zondag 10 september om 14 uur treedt Ariel nog eens op in de concertzaal van het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Dit recital krijgt overigens de steun van de Israëlische Ambassade en zal worden bijgewoond door mevr. Simona Frankel, Ambassadeur van Israël voor het Koninkrijk België en het Groothertogdom Luxemburg.

Kleur uw najaar en mis deze ideale start van het nieuwe concertseizoen niet !

Wanneer : 09 september – 20.00u
Waar : Cultuurkapel St-Vincent – Gent
Info : Erik Vertriest

Recent