Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

RECITAL STÉPHANE DEGOUT & SIMON LEPPER

Er gaat geen seizoen voorbij of het Muntpubliek kan zich minstens één keer overgeven aan het rijke timbre van Stéphane Degout. In 2017-18 is dat niet anders.

De Franse bariton zong de eerste noot in de gerenoveerde Muntschouwburg als directeur de troupe in Philippe Boesmans’ Pinocchio en brengt midden december een recital rond Robert Schumann, Johannes Brahms en Gabriel Fauré. Hij wordt daarbij begeleid door pianist Simon Lepper, vorig jaar nog de gangmaker van het recital Enoch Arden.

Teksten van onder meer Armand Silvestre en Clemens Brentano inspireerden de romantische liederen van respectievelijk Brahms en Fauré uit het eerste recitaldeel; na de pauze brengt Degout een liedcyclus van Robert Schumann op twaalf gedichten van Justinus Kerner. Schumann schreef ze in 1840, het jaar waarin hij (na een rechtszaak!) eindelijk zijn gelief­de Clara mocht huwen. Die ontstaanscontext verklaart de intensiteit van deze liederen, maar zorgt er tegelijk voor dat hun aangrijpende melancholie verrast. De omineuze gevoelswereld die ze evoceren wordt in ieder geval gevoed door het aura rond de auteur van de gedichten: Kerner genoot als ietwat occulte arts en parapsycholoog een kleine cultstatus in de 19de eeuw.

Wanneer : 16 december – 20.00u
Waar : Muntschouwburg – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent