Facebook Twitter Tunein YouTube

Pianofest 2019 van start op 15 maart

Vanaf vrijdag 15 maart wordt Sint-Niklaas voor de 2de maal het mekka van de piano met talloze concerten en masterclasses.

Zo verwelkomt PianoFest in 2019 maar liefst 2 maal een winnaar (1ste prijs) en talloze laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, de artiest van het jaar 2018 in Frankrijk Bruno Philippe, de meesterpianiste Mi-Joo Lee uit Zuid-Korea, de 4 muzikale broers Van de Velde en talloze andere muzikanten uit meer dan 20 verschillende landen.

De middagconcerten gaan door in De Salons, voor de avondconcerten koos de organisatie dit jaar voor de stadsschouwburg in Sint-Niklaas.

Programma :

 • Vrijdag 15 maart – 20.00u – Stadsschouwburg
  Openingsconcert met Yuzuko Horigome (1ste Prijs Koningin Elisabeth Wedstrijd), Bruno Philippe (Laureaat Koningin Elisabeth Wedstrijd), Yannick Van de Velde  & Nicolas Dupont.
 • Zaterdag 16 maart – 15.00u – De Salons
  Talent van eigen bodem: hedendaagse componisten stellen hun werk voor.  Met Annelies Buyens & Erik Desimpelaere
 • Zaterdag 16 maart – 20.00u – Stadsschouwburg
  Mi-Joo Lee (Zuid-Korea) kan met recht en rede een levende legende aan de piano genoemd worden. In 1 jaar tijd won ze niet minder dan 3 (!) internationale prijzen: de Koningin Elisabethwedstrijd, Viotti Piano competition én Tokyo Piano Competition.
  Niet te missen !
 • Zondag 17 maart – 15.00u – De Salons
  Gedurende de drie dagen van PianoFest krijgt jong talent van over de hele wereld de mogelijkheid met 5 uitzonderlijke docenten te werken: Vitaly Samoshko, Klaus Hellwig, Bernd Goetzke, Mi-Joo Lee, Jozef De Beenhouwer
 • Zondag 17 maart – 20.00u – Stadsschouwburg
  Een uniek concert met niet minder dan 4 piano’s en een professioneel orkest ! Uitzonderlijk is dat de 4 muzikale broers Van de Velde die avond in hun thuisstad het podium zullen delen samen met solisten Amelie Dendal (India/België), Hugh Desmond (USA), Madelene Berg (Noorwegen) en Roeland Henkens.

Kijk voor alle praktische informatie op www.pianofest.be.

Recent