Facebook Twitter Tunein YouTube

MM Academy Laureate : PIERRE DERHET

De Munt verleent de jonge Belgische tenor Pierre Derhet als eerste de titel van MM Academy Laureate, nadat hij in 2015-16 een glansrijk parcours afgelegde bij de MM Academy.

Voortbouwend op een initiatief dat in 2015 gelanceerd werd met studenten van het IMEP, besloot de Munt om vanaf het seizoen 2015-16 een permanente Kooracademie op te richten. Deze MM Academy moet jonge kandidaat-zangers de gelegenheid bieden om hun opleiding met een stage in het Koor van de Munt te vervolmaken. Na selectie via audities werden er in 2015-16 40 kandidaten weerhouden, voor dit seizoen zijn dat er 48.

Na een jaar lang professionele ervaring opgedaan te hebben, werden sommige studenten zang met een duidelijk solistisch profiel uitgenodigd om MM Academy Soloist te worden. Op die manier krijgen ze extra kansen aangeboden om hun talent verder te ontwikkelen in de Munt en daarbuiten.
Daarnaast werd ook de titel MM Academy Laureate in het leven geroepen, waarmee pas afgestudeerde zangers die uit de Kooracademie komen en alles hebben om het als solist te maken, begeleid worden tijdens de eerste jaren van hun professionele carrière.

Pierre Derhet is de eerste die deze eer te beurt valt. Derhet begon zijn studie zang in 2010 aan het IMEP (Institut de Musique Et de Pédagogie de Namur), in de klas van Françoise Viatour, Elise Gäbele en Benoit Giaux. Daarnaast kreeg hij de kans om zijn techniek te vervolmaken tijdens masterclasses met onder meer Marianne Cornetti, Robert Chafin, Christophe Rousset en Leonardo Garcia Alarcon.

Voor zijn Muntdebuut in mei 2015 zong hij onder Carlo Rizzi in Verdi’s Un Ballo in maschera. In november van hetzelfde jaar vertolkte hij vervolgends de Journalist in Les Mamelles de Tirésias (Poulenc) aan de Nationale Opera van Amsterdam. Dit seizoen zie je hem onder andere als Eurimaco aan het werk in onze Il Ritorno d’Ulisse in Patria (Montverdi) onder René Jacobs, en werkt hij mee aan een geënsceneerde Messiah voor de Nationale Opera van Bergen.

Pierre Derhet behaalde onderscheidingen tijdens verschillende nationale concours, waaronder Belfius Classics, Le Concours des nouveaux talents de l’art lyrique en le Concours Jacques dôme de Verviers.

www.demunt.be

Recent