Facebook Twitter Tunein YouTube

Midis-Minimes 2019

Midis-Minimes Festival is al meer dan 30 jaar hét Brusselse zomerfestival voor muziekliefhebbers. Van 3 juli tot 31 augustus presenteert het een veertigtal uiteenlopende korte concerten in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Tijdens de zomermaanden, van maandag tot vrijdag om 12.15 u., presenteert Midis-Minimes korte concerten (35 minuten) die het publiek een enorme rijkdom en diversiteit van muziek te laten ontdekken. Het programma doorkruist een breed scala aan stijlperiodes, culturen en klankwerelden, van de oriëntaalse oed tot de jazzmuziek en uiteraard de gevierde meesterwerken uit het klassieke repertoire.  Het programmabrengt meer dan 200 musici bij elkaar, onder wie het Quatuor Danel, het Oxalysensemble, Sophie Karthäuser, Bruno Helstroffer, een cello-octet en een mystieke minstreel uit Bengalen.  Als verrassende afsluiter is er een opera, uitzonderlijk op een zaterdagavond.

De editie 2019 introduceert drie nieuwe themaweken. Om te beginnen is er die rond vocale muziek, met Sophie Karthäuser, die liederen van Felix Mendelssohn en zijn zus Fanny vertolkt  (26.07) of nog het Quatuor A’dam met zijn verrassende liedjesrepertoire (24.07). Dan volgt de week rond dansmuziek, met onder meer Spaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes door de acht cellisten van Ô-Celli (30.07) en Brahms’ Hongaarse dansen op piano vierhandig door het Duo B!z’art (01.08). De tweede week van augustus is gewijd aan duo’s, met zowel op de klassieke leest geschoeide als onwaarschijnlijke combinaties zoals die van Bruno Helstroffers theorbe met de contrabas van Laurène Durantel (05.08) of de dialoog van een oed en een piano door Nasser Houari en Jean-Philippe Collard-Neven (08.08).

Dit jaar is de eclectische programmering hoofdzakelijk georganiseerd rond een uitgebreid aantal themaweken, met naar goede gewoonte een keur aan jonge vertolkers die hun sporen al hebben
verdiend. Zo speelt de Belgische pianiste Işıl Bengi tijdens de traditionele pianoweek (15-19.07) een bijzonder kleurrijk programma, neemt Florian Noack het op voor Sergej Ljapoenov, een
onterecht veronachtzaamde componist, en sluiten Eugène Galand en Alexander Gurning af met ‘tophits’ van Debussy in een transcriptie voor twee piano’s.

Droom deze week even weg met LA CHAMBRE D’ECOUTEOXALYSTRIO TALWEGQUATUOR DANEL en ROELAND HENDRIKX ENSEMBLE.

Met de La Classica Pas kunnen we 5 koppels gelukkig maken en gratis van een concert laten proeven.  Stuur een mail met je gegevens naar wedstrijd@laclassica.be  of nog makkelijker, reageer direct via de La Classica app.  Vermeld eveneens welke datum je graag een voorstelling zou willen bijwonen.

Succes !

Wanneer : 3 juli – 31 augustus
Waar : Koninklijk Conservatorium Brussel
Info : www.midis-minimes.be

Recent