Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten Antwerpen : Bert Helsen en Waldo Geuns

Middagconcerten van Antwerpen programmeert deze week het duo Bert Helsen (Fagot) en Waldo Geuns (piano). Het wordt een middag in gezelschap van Saint-Saëns, Ginastera, Westerlinck, Bitsch, Neyrinck en Randalu.

In 2004 behaalde Bert Helsen zijn diploma ‘master fagot’ aan het Lemmensinstituut bij Dhr. Dirk Noyen. Daarna heeft hij zich vervolmaakt aan het IMEP te Namen bij Dhr. Grazziano Moretto. Sinds 2011 is hij fagot solo bij het Nationaal Orkest van België o.l.v. Hugh Wolff. Met dit orkest kreeg hij ook al enkele keren de kans om solo op te treden. Zo speelde hij in 2013 nog het fagotconcerto van W.A. Mozart o.l.v. Walter Weller in Bozar, Brussel.  In januari 2014 startte hij een eigen ensemble genaamd ‘HaftCraft’. In april 2016 was Bert Helsen te gast op de eerste editie van het TCM Festival te Teheran, Iran. Het HaftCraft ensemble is in verschillende Belgische zalen te gast, zo ook in het buitenland, China (tournee in april 2017), Tallinn (tournee april 2018). In zowel binnen- als buitenland trad hij op met tal van orkesten en ensembles : Oxalys, Ictus-ensemble, het blazersensemble I Solisti Del Vento, Champ-d’Action, Het Orkest van de Munt, de Vlaamse Opera, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Opera Royal de Wallonie, Orkest Zuid Nederland (NL), het Nationaal Jeugdorkest van Nederland.Naast het concerteren is hij ook docent aan het Lemmensinstutuut (Luca School of Arts) en fagotleraar aan de Kunsthumaniora van Brussel.

Waldo Geuns is pianist, filosoof en musicoloog, drie disciplines die hij onlosmakelijk met elkaar verbindt binnen al zijn artistieke projecten. Bij ieder optreden zorgt Waldo voor een vernieuwende concertervaring. Al vertellend brengt hij je als luisteraar nieuwe filosofische en emotionele inzichten bij, spreekt hij over het verhaal achter de muziek en vertaalt hij de muziek van het verleden naar onze eigen beleving. Vaak combineert hij in samenwerkingen met andere kunstenaars de muziek met andere disciplines zoals mode, dans, literatuur, jazzmuziek, paardenshows,…. Dit leidde tot succesvolle tournees met concerten in België, Frankrijk, Nederland en Oostenrijk. Hij stond op het podium met orkesten zoals het Limburgs Kamerorkest, Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, het Hasselts Symfonieorkest of SymphoniaASSAI, onder leiding van dirigenten zoals Wouter Lenaerts, Koen Dries, Jasper De Waal of Pierre Bartholomée.

Download hier het programma.

Wanneer : 22 februari – 12.00u
Waar : Amuz – Antwerpen
Info en tickets : www.middagconcerten.be

Beleef dit concert met de La Classica Pas, die je toegang geeft voor 2 personen.  Stuur een mail met je naam, je adresgegevens en je telefoonnummer naar info@laclassica.be en misschien mag jij op onze kosten naar dit concert !

Recent