Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten Antwerpen : Daniel Blumenthal

Daniel Blumenthal voorstellen is zoveel als een open deur intrappen. Deze pianovirtuoos mag zijn talenten laten weerklinken in AMUZ in het laatste middagconcert van dit jaar.

De Amerikaanse pianist, Daniel Blumenthal, begon zijn muzikale studies in Parijs op 5-jarige leeftijd. Blumenthal vervolgde zijn studies aan de American University (AU) in Washington D.C., aan de Universiteit van Michigan en de Juilliard School in New York waar hij zijn doctoraat behaalde. Nadien studeerde Blumenthal verder bij Benjamin Kaplan in Londen.

Tussen 1981 en 1983 was Blumenthal laureaat van verschillende internationale wedstrijden: Sidney en Leeds in 1981, Genève en Busoni in 1982 en de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België in 1983. Hij was jurylid van deze laatste wedstrijd in 1995.

Zijn muzikale carrière heeft vele facetten, hij wijdt zich zowel aan het solorepertoire als aan concerti, kamermuziek en liederrepertoire. Zijn zeer uitgebreid repertorium is wellicht encyclopedisch, het omvat zowel de grote klassiekers als ten onrechte verwaarloosde werken zoals bijvoorbeeld het Piano Trio van Claude Debussy, waarvan hij de wereldpremière verzorgde. Tevens werd zijn vingerzetting gebruikt bij de eerste editie van de partituur. Zijn uitvoering van het Trio verscheen samen met de pianoversie van ‘Danses Sacrée et Profane’ op het label Fuga Libera in 2012. Een cd gewijd aan de Franse componist Antoine Mariotte werd eind 2015 op het label Timpani uitgebracht, en een 3-cd set gewijd aan 20ste-eeuwse Vlaamse Sonatinas verschijnt in 2016 op het label Fuga Libera.

Download hier het programma.

Wanneer : 14 december – 12.00u
Waar : Amuz – Antwerpen
Info en tickets : www.middagconcerten.be

Beleef dit concert met de La Classica Pas, die je toegang geeft voor 2 personen.  Stuur een mail met je naam, je adresgegevens en je telefoonnummer naar info@laclassica.be en misschien mag jij op onze kosten naar dit concert !

Recent