Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten Antwerpen : Duo Desimpelaere

Op vrijdag 26 april presenteert Middagconcerten van Antwerpen het Duo Desimpelaere. Contrabas en piano op reis door het begin van de 20ste eeuw met o.a. muziek van Hindemith, Korngold, Devreese en Gershwin.

David Desimpelaere (°Kortrijk – Belgium, 30-12-1991) is momenteel aanvoerder contrabas bij het ‘Luzerner Sinfonieorchester’ en het ‘Orchestra della Svizzera italiana’.  Als gastaanvoerder werd hij uitgenodigd bij oa. Orchestre de Paris, Concertgebouworkest Amsterdam, Orchestre de la Suisse Romande en de Lucerne Festival Strings.  Van 2013-2015 was hij aanvoerder contrabas bij Brussels Philharmonic.

David studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Frank Coppieters en aan de ‘Guildhal School of Music and Drama’ in Londen bij Rinat Ibragimov.  Nadien volgde hij een solistenopleiding aan de ‘Musikhochschule Freiburg’ bij Bozo Paradzik.

Hij won verschillende prijzen op internationale wedstrijden.  Zo won hij de eerste prijs tijdens de ‘International Double Bass Competition Brno 2011 (Tsjechië) en de derde prijs tijdens de

‘IV International Serge Koussevitzky Double Bass Competition’ in St Petersburg (Rusland).

Samen met zijn broer Erik treed hij regelmatig op.  Als duo brachten ze twee CD’s uit; ‘Reflections on a Song (2013, Phaedra) and ‘Smile (2018, Dynamic).

Erik Desimpelaere (°Harelbeke, 28-06-1990) is een Belgische componist, pianist en dirigent.

Erik Desimpelaere behaalde een Masterdiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Piet Kuijken en een Masterdiploma Compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Op dit moment studeert hij Orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.

Erik Desimpelaere componeert muziek voor diverse bezettingen: van symfonisch orkest, muziektheater, harmonieorkest tot kamermuziek en solo repertoire.  Erik werkte als componist reeds samen met verschillende ensembles en artiesten, onder andere het Kamerorkest Brugge, de Koninklijke muziekkapellen van de Gidsen en de MarineKugoni trioAstria trioBelgian BrassEburon quintetArco Baleno en David Desimpelaere. Daarnaast is hij ook actief als arrangeur bij diverse ensembles.  Erik Desimpelaere is dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest en chef-dirigent van het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke.

Download hier het programma.

Wanneer : 26 april – 12.00u
Waar : Amuz – Antwerpen
Info en tickets : www.middagconcerten.be

Beleef dit concert met de La Classica Pas, die je toegang geeft voor 2 personen.  Stuur een mail met je naam, je adresgegevens en je telefoonnummer naar info@laclassica.be en misschien mag jij op onze kosten naar dit concert !

Recent