Facebook Twitter Tunein YouTube

Middagconcerten Antwerpen : Cello, pianoduo 6-handig

Op vrijdag 16 november programmeert Middagconcerten van Antwerpen cello en piano met Jonathan, Yannick, Nicholas en Samuel Van de Velde. Voor dit concert ben je dus in de goede handen van een meer dan muzikale familie.

Met op het programma Debussy, Franck, Dvorak en Rossini zet je het weekend op een gepaste wijze in.

Samuel Van de Velde is geboren in 1998. Op 10 jarige leeftijd werd hij toegelaten aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel om er te studeren bij Abdel Rahman El Bacha en Dimitris Saroglou. Daar volgde hij ook masterclasses bij Jean-Claude Vanden Eynden en Dimitri Bashkirov.

Jonathan Van de Velde is geboren op in 1991. Op 5-jarige leeftijd startte hij met zijn cellostudies in de klas van Jan Bontinck. Op 13-jarige leeftijd werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de jonge talentenklas, waar hij studeerde bij Ilia Laporev.

Nicholas Van de Velde is geboren in 1994 en begon piano te spelen toen hij 5 was. Op 9 jarige leeftijd werd toegelaten tot de Koningin Elisabeth Muziekkapel, in de klas van Abdel Rahman El Bacha, waar hij in 2013 afstudeerde met grootste onderscheiding. In 2011 begon Nicholas zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. In 2013 trad Nicholas toe in de klas van Markus Groh in de ‘Hochschule für Musik, Theater und Medien’ in Hannover en ‘Universität der Kunste’ in Berlijn, waar Nicholas op heden studeert.

Yannick Van de Velde werd in 1990 geboren. Hij studeerde bij Klaus Hellwig, Elisso Virsalladze, Jean-Claude Vanden Eynden en Jan Michiels. Yannick nam succesvol deel aan talrijke nationale en internationale wedstrijden. In 2012 won hij de ‘Prix de la Fondation Chopin, Artiste de l’année’, uitgereikt in het stadhuis van Brussel.  In 2013 werd hij halve finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd en kreeg hij daarbij de Prijs Walckiers-Carbonelle. Verder won hij dat jaar ook de prijs Nany Phillepart.

Download hier het programma.

Wanneer : 16 november – 12.00u
Waar : Amuz – Antwerpen
Info en tickets : www.middagconcerten.be

La Classica biedt je, in samenwerking met de Middagconcerten van Antwerpen, een gratis duoticket voor dit concert.  Stuur een mail met je naam, je adresgegevens en je telefoonnummer naar info@laclassica.be en misschien mag jij op onze kosten naar dit concert !

Recent