Facebook Twitter Tunein YouTube

MERCI, MAESTRO! INTERNATIONALE WEDSTRIJD VOOR JONGE PIANISTEN

Voor het vierde opeenvolgende jaar geeft de internationale pianowedstrijd « Merci, Maestro! » de kans aan jonge pianisten van over de hele wereld om op te treden voor een jury die bestaat uit internationaal gerenommeerde muzikanten.

Na de preselecties op basis van video werden ongeveer twintig kandidaten weerhouden per categorie (jonger dan 10 jaar, jonger dan 14 jaar en jonger dan 21 jaar), afkomstig uit 27 verschillende landen.

Dit jaar wordt de jury opnieuw geleid door de Belgische pianist François Thiry, die zijn diploma behaalde aan het Conservatorium Tchaikovsky in Moskou. Hij brengt verschillende gerenommeerde muzikanten samen, zoals Olivier Roberti (artistiek directeur van de International Music Academy Switzerland, oprichter en directeur van de Rencontres Internationales d’Enghien), Herman De Vleeschhouwer (directeur van de Musica Mundi School) ; Lubov Aroutiounian (professor aan de Tchaikovsky Music School) ; Milana Chernyavska (professor aan de Universiteit van Graz en aan de internationale Muziekacademie van Liechtenstein), Xin Wang (oprichtster van het Internationaal Pianofestival van Geilenkirchen en professor) ;Ioan Dragos Dimitriu (oprichter van Aegeria Artists Management Vienna en voorzitter van het Ton Der Jugend Symphonie Orchester in Wenen) ; Anthony Tam (voorzitter van de World Piano Teachers Association in Hongkong en directeur International Studies of Ultimate Music Theory) ; Katja Avdeeva (oprichtster van de internationale wedstrijd van Val de Travers).

Er worden gedurende twee dagen proeven georganiseerd op 26 en 27 april. De editie 2019 legt de focus op enkele grote werken van J.S. Bach, maar ook Haydn, Beethoven en Mozart en enkele andere componisten komen aan bod. De twee ronden vinden plaats in de concertzaal van Piano’s Maene en zijn vrij toegankelijk. De wedstrijd wordt afgesloten met een galaconcert met de drie finalisten binnen elke categorie en met alle laureaten van de finale. Dit concert vindt plaats op 28 april in het Stadhuis van Brussel.

Wanneer : 26-27-28 april
Waar : Piano’s Maene – Brussel
Info : www.mercimaestro.be

Recent