nu:

Mechelen hoort stemmen

Bezinnen alvorens te beginnen? Mechelen hoort Stemmen, het klassieke festival van Festival van Vlaanderen Mechelen, dacht er ook zo over en start dit jaar met De Dag des Oordeels. Op 22 april kunnen honderden Mechelaars genieten van een dag vol gratis muzikale pop-up’s rond de zeven hoofdzonden, op verrassende locaties in Mechelen.

Met het festivalthema The Sound of Justice brengt Mechelen hoort Stemmen van 11 april tot 14 mei klassieke concerten rond recht en rechtvaardigheid. Zo willen ze het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. mee uitdragen en een muzikaal luik geven. Internationale muzikanten en componisten als voice in residence Lore Binon, Collegium Vocale, The King’s Singers, Utopia, Helsinki Chamber Choir en Dirk Brossé verklanken recht en rechtvaardigheid met vocale klassieke muziek en muziektheater.

De Dag des Oordeels op 22 april biedt verschillende proevertjes aan op het programma, volledig rond de zeven hoofdzonden. Het Cultuurplein wordt de uitvalsbasis voor dit muzikale avontuur. Op het hoofdpodium bezingt CloseOpera het lot van de lustige weduwe in ‘Die Lustige Witwe’ van Franz Léhars – het grootste commerciële succes uit de operettegeschiedenis en hoort u al een eerste keer de stem van voice in residence Lore Binon, met accordeonist Gwen Cresens. Ensemble Apotheosis, met sopraan Lieselot De Wilde, neemt Tilge, Höchster meine Sünden van Bach voor zijn rekening in de Sint-Romboutskathedraal. Andere artiesten als Taurus Quartet en Le Voci delle Grazie brengen u op locaties als de befaamde Studio 1 van Motormusic en de kapel van het Diocesaan Pastoraal Centrum. Ook voormalig artist in residence Pieter Theuns brengt een bezoekje, en is samen met Capella Nova te horen in verschillende horecazaken in Mechelen.

Info : www.mechelenhoortstemmen.be

Recent