Facebook Twitter Tunein YouTube

Mechelen : beiaardconcerten 2019

Tijdens de zomermaanden zijn er op de beiaard van de Sint-Romboutstoren weer maandagavondconcerten met gerenommeerde gastbeiaardiers uit de hele wereld.

Mechelen is het wereldcentrum voor de beiaard met in het hart van de stad een gerenommeerde beiaardschool.  Elke zomer nodigt de stad enkele gastbeiaardiers uit van over de hele wereld om in de Dijlestad te concerteren.  Laat je betoveren door muziek van op grote hoogte.  Hieronder vind je het programma voor juli.

1 juli – 20.30-22.00u
Kenneth Theunissen / Ann Vancoillie
Kenneth Theunissen is aangesteld als stadsbeiaardier van Hasselt en Gent. Hij won prijzen op de beiaardwedstrijden te München, Venlo en werd algemeen laureaat te Zwolle (1995) en op de Koningin Fabiolawedstrijd (2008). Samen met Ann Vancoillie brengt hij een uniek samenspel van beiaard en viool. Vancoillie is Master in Performing Arts (KASK) en momenteel actief in het Belgische muziekleven als eerste violiste, soliste bij Opera Ballet Vlaanderen.

8 juli – 20.30-22.00u
Iryna Riabchun
Iryna Riabchun is de eerste Oekraïense beiaardier die afstudeerde aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn. Ze promoot actief de beiaardkunst in Oekraïne en de buurlanden. Ze is medeoprichtster en actief lid van het Ukrainian International Hoshiv Carillon Festival. Ze brengt een ode aan Johann Sebastian Bach.

15 juli – 20.30-22.00u
Isaac Wong
Isaac Wong ontdekte de beiaardkunst tijdens zijn studies in Sydney en werd erebeiaardier van de universiteit van Sydney. Tien jaar later werd hij de eerste Australische Alumni van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn. Hij maakt graag beiaardarrangementen op basis van hedendaagse hits, filmmuziek en musicals. Op 15 juli zal je dus regelmatig herkenbare hedendaagse melodieën horen terugkeren. Daarnaast brengt hij onder andere ode aan de vrouwelijke Australische componisten en beiaardiers.

22 juli – 20.30-22.00u
Tom Gurin
Deze Amerikaan was president van het Yale University Guild of Carillonneurs tijdens zijn laatste academiejaar ‘Muziektheorie en compositie’. Hij schreef reeds muziek voor films en concertmuziek voor verschillende orkesten en kamerensembles. Zijn repertorium vandaag : ‘Dansen en Zingen’.

29 juli – 20.30-22.00u
Jasper Depraetere
Depraetere studeerde vorig jaar af aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn en geniet momenteel van zijn hogere muziekstudies voor beiaard aan LUCA School of Arts te Leuven. In 2015 won hij de Internationale Jeugdbeiaardwedstrijd, één jaar later werd hij voorzitter van de Lierse Beiaardvereniging. Op 29 juli pakt hij uit met Café classique, een repertorium van hedendaags voor beiaard tot ‘Fantasia’.

www.torenbeiaard.be

Recent