Facebook Twitter Tunein YouTube

Kaufmann zingt Puccini voor de happy fans

Jonas Kaufmann is een toptenor, dat lijdt geen twijfel. BOZAR liep zondagavond dan ook helemaal vol voor zijn Puccini-recital. De zanger heeft de gave het publiek voor zich te winnen en dat lukte tot dolle tevredenheid van de vele fans.

Zijn knappe uiterlijk is mooi meegenomen, maar zoals een redacteur van een vooraanstaand operatijdschrift ooit schreef: je kan hem niet enkel als “singendes Erotikon” onder de tenoren bestempelen. Een rank figuur, zwarte – lichtjes grijzende – lokken en een viriele stoppelbaard maken geen operazanger van je. De kwaliteit van de stem moet op de eerste plaats komen. Daar kregen we op dit concert zeker een bewijs van, al was niet alles even perfect.

Het concert van 1 mei was origineel in oktober vorig jaar gepland. Sindsdien zijn er een paar schitterende cd’s met Kaufmann verschenen: The Age of Puccini op Decca Classics (KC, oktober 2015), de integrale Aida met Antonio Pappano op Warner Classics (KC, december 2015) en de Nessun dorma-cd met Pappano op Sony Classical. Vooral deze laatste cd heeft in de eindejaarsperiode nog een boost gegeven aan de populariteit van de zanger. Jonas Kaufmann heeft een veelzijdig repertoire opgebouwd, maar dit concert had enkel Puccini op het programma. Deze componist biedt keuze genoeg om een mooi programma samen te stellen en dat was ook evenwichtig gebeurd: in het eerste deel een paar aria’s uit minder vaak gespeeld werk, zoals Le Villi en Edgar, nadien de hits. Het orkest speelde tussen de aria’s enkele preludes en intermezzi uit de opera’s en zette in met de onvolprezen Preludio sinfonico

Lucrèce Maeckelbergh

—-

Geprikkeld ? Lees meer op www.klassiek-centraal.be

Klassiek Centraal

Recent