Facebook Twitter Tunein YouTube

Jaarlijkse opendeurdagen Brussels Art Square

Maar liefst 52 Brusselse galerijen verwelkomen eind september het grote publiek tijdens hun jaarlijkse opendeurdagen op de Zavel. Dat is meer dan tien procent meer dan het jaar voordien. De revival van de Zavel als kloppend hart van de Belgische kunsthandel is ingezet.

Voor het vijfde jaar op rij nodigt Brussels Art Square – of kortweg BAS – voor haar opendeurdagen bevriende galeristen uit een specifiek gastland uit. Zo willen ze het Belgische publiek laten kennismaken met de internationale scène, en zelf de collegialiteit over de grenzen stimuleren. Na Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Frankrijk is het dit jaar de beurt aan onze Noorderburen. Opvallend is de sterke reputatie van de Nederlandse galerijen: de meeste hebben een vaste stek op Tefaf, de meest prestigieuze kunst- en antiekbeurs ter wereld.

Bij de Nederlandse delegatie valt naast de hoge kwaliteit vooral de diversiteit op. Zo komt met Douwes Fine Art het Nederlandse vlaggenschip van de antiek naar Brussel. Sinds 1770 zit de familie in de antiekwereld, goed voor zes generaties. Als specialist in oude meesters toont Douwes Fine Art onder meer de tekening van Rembrandt, die het campagnebeeld siert, en een tekening van Paul Delvaux. Dat doen ze bij Patrick & Ondine Mestdagh, die bekendstaan om hun vernieuwende, meer eclectische aanpak.

Wanneer : 21-23 september
Waar : Zavel – Brussel
Info : www.brusselsartsquare.com

Recent