Facebook Twitter Tunein YouTube

Firgun Ensemble op Kunstoevers te Aalst

Het Firgun Ensemble is een kamermuziekgroep ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten, van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. Naar aanleiding van "Kunstoevers" spelen ze op 29 april in Aalst.

Ze specialiseren zich in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet en worden intensief gecoacht door France Springuel en Tony Nys.  Ze volgden reeds lessen bij Etienne Siebens, Benjamin Dieltjens, Erik Schumann, Wouter Vossen en Nathalie Lefèvre (Oxalys).

In januari 2018 schreven ze het Storioni Willem Twee Concours op hun naam samen met de publieksprijs. Als bekroning hiervoor werd het Firgun Ensemble uitgenodigd door NPO Radio4 om hun radiodebuut te maken vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Firgun Ensemble bestaat uit Ludovic Bataillie (Viool 1), Ciska Vandelanotte (Viool 2), Emile Souvagie (Klarinet), Timothy McAllister (Altviool) en Fien Van Damme (Cello).

Op “Kunstoevers” zie je hen aan het werk met het monumentale klarinetkwintet van Brahms maar ook met de ‘Rêverie Oriental’ van Glazunov.

Firgun is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: Blij zijn voor het geluk dat een ander te beurt valt.

Wanneer : 29 april
Waar : Aalst
Info

Recent