Facebook Twitter Tunein YouTube

Festival Été Mosan 2019

Van 13 juli tot 31 augustus 2019 nodigt het Été Mosan festival ervaren en beginnende muziekliefhebbers uit voor 17 concerten en een kinderprogramma op uitzonderlijke locaties in de Maasvallei. Pelgrimsliederen, strijkkwartetten, Corsicaanse polyfonie of nog pianorecitals: het programma leest als een muzikale reis van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw.

Été Mosan festival presenteert sinds 1977 een veeleisend programma van zowel oude muziek als groot kamermuziekrepertoire.  De werken worden vertolkt in en rond de mooiste bouwwerken en landschappen van de Maasvallei : kastelen, kerken, abdijen, priorijen, monumentale schuren, tuinen …  Naast de unieke concertlocaties, en de prachtige landschappen die men doorkruist om ze te bereiken, biedt het festival nu ook de kans om het gastronomische erfgoed van de Maasvallei te ontdekken.  In de marge van de concerten kunnen de bezoekers in een gezellige sfeer specialiteiten van lokale producenten ontdekken.

Het openingsconcert met het Quatuor Danel vindt plaats op zaterdag 13 juli in de voormalige Notre-Dame-de-Grandpré-abdij in Faulx-Les Tombes. Op het programma staan beroemde  strijkkwartetten van Dvořák (nr. 12 ‘Amerikaanse’), Schubert (nr. 13 ‘Rosamunde’) en Sjostakovitsj (nr. 7). ’s Anderendaags klinkt opnieuw muziek voor strijkers op het traditionele laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd, dat dit jaar gewijd is aan de viool (14.07, église Saints-Martin-et-Adèle, Orp-le-Grand).

Vrijdag 19/07
Ensemble Contraste
Ferme du Sanglier, Hemptinne

Zaterdag 20/07
Ensemble Tavagna
Abdij van Maredsous, Denée

Zondag 21/07
Scherzi Musicali
Abdij van Floreffe

Zaterdag 27/07
Florian Noack (piano)
Kasteel van Biesme

Zondag 28/07
Trio Metral (strijkers)
Ferme de l’abbaye de Moulins, Anhée

Zaterdag 03/08
L’Archéron (viola da gamba consort)
Collégiale Saint-Georges et Sainte-Ode, Amay

Zondag 04/08
Pascal Amoyel (piano)
Tuinen van het kasteel van Hierges

Vrijdag 09/08
Ricercar Consort
Kerk Sainte-Anne, Anseremme

Zondag 11/08
Trio Khnopff
Priorij van Anseremme

Donderdag 15/08
Maya Levy-Matthieu Idmtal (duo Viool-Piano)
Vieille Ferme de Godinne

Zaterdag 17/08
Pallentes en Zefiro Torna
Collégiale Saint-Hadelin, Celles

Zondag 18/08
Shadi Torbey en Lucas Blondeel (Bas-Piano)
Abbatiale Saint-Pierre, Hastière

Vrijdag 23/08
Clematis (Italiaanse Barok)
Kerk St. Lambert, Bouvignes

Zaterdag 24/08
La Cetra d’Orfeo (jeugdvoorstelling)
Abdij van Grandpré, Faulx-Les Tombes

Zondag 25/08
Orkest Nuove Musiche
Collégiale Notre-Dame, Dinant

Het slotconcert, op 31 augustus in de abdij van Maredsous, is een eerbetoon aan Arthur Grumiaux: het orkest van de naar de bekende Belgische violist vernoemde Stichting, begeleidt
diens voormalige student Philippe Koch en drie jonge beursstudenten van de Stichting van 9, 12 en 14 jaar. Samen vertolken ze een programma met composities voor strijkers van Bach,
Barber, Kreisler, Mozart en Strauss.

Info : www.etemosan.be

Recent