Facebook Twitter Tunein YouTube

deFilharmonie stelt Henk Swinnen aan als artistiek directeur

Henk Swinnen wordt vanaf 1 mei 2016 de nieuwe artistiek directeur van deFilharmonie. De 46-jarige Nederlander met Vlaamse roots volgt Geert Riem op die algemeen directeur wordt van Muziekcentrum De Bijloke in Gent.

Swinnen brengt een jarenlange ervaring uit binnen- en buitenland mee. Begin 2013 werd hij algemeen directeur bij het Orchestre de la Suisse Romande in Genève. Daarvoor was hij als artistiek manager werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Stichting Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Henk Swinnen studeerde hobo en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel en vervolmaakte zich aan het conservatorium van Rotterdam als Uitvoerend Musicus. In 1991 werkte hij aan de faculteit musicologie van de Katholieke Universiteit Leuven als assistent van professor J. Caeyers.

Tussen 1991 en 2007 was hij als solo-hoboïst verbonden aan het Nieuw Belgisch Kamerorkest en aan het Radio Kamerorkest en Radio Filharmonisch Orkest. In 2007 maakte hij de overstap naar een managementfunctie en werd hij artistiek manager bij de Stichting Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. In 2011 nam hij dezelfde functie op bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Begin 2013 werd hij algemeen directeur bij het Orchestre de la Suisse Romande in Genève.

Bron : www.defilharmonie.be

deFilharmonie logo

Recent