Facebook Twitter Tunein YouTube

De Notenkraker overtuigt

Sinterklaas had net zijn ronde gedaan, toen "le tout Malines", ook ballet-ikoon Madame Hortense Champagne, in de Mechelse Schouwburg zag hoe rond een imposante kerstboom kinderen hun pakjes openden.

Een van hen, Masha alias Lore Jehin, kreeg een notenkraker, de volle zaal kreeg een heerlijke uitvoering van het gelijknamige ballet op de meeslepende muziek van Tchaikovsky.

Onder impuls en in een choreografie van Tamara Paris en van de o zo minzame Aki Nishio, werd het een feest voor oog en oor en een bevestiging van wat kinderen kunnen presteren mits een degelijke opleiding. Die krijgen zij, samen met een aantal getalenteerde volwassenen, in de Balletschool La Rose (directie Tamara Paris), in de Mechelse Balletstudio (directie Anouchka Balsing) of in het Conservatorium Mechelen (directie Tom Van de Eynde, klas Marc Peeters).

Het is een wonder hoe zo’n heterogene groep in amper 2 maanden tijd zo’n overtuigende uitvoering van een klassiek avondvullend ballet klaar kreeg.

Elke scene, elke fase was een puik afgeronde belevenis, of dat nu een muizengevecht was, een Chinees of een Russisch dansje of het wervelende nummer van de bonbons.  En telkens verrasten de kostuums: fris, origineel, suggestief. Een pluim voor de Koninklijke Belgische Balletschool, Josee Nicola en Balletschool La Rose. Duidelijker kon niet: Lieselotte, Amber, Charlotte, Marjolein, Emilie, Kiona en Lisa-Maria waren sneeuwvlokjes; Amalia, Catarina en Meg waren engeltjes.

Arlette Hellemans

—-

Geprikkeld ? Lees meer op www.klassiek-centraal.be

Klassiek Centraal

Recent