Facebook Twitter Tunein YouTube

De Munt : BEETHOVEN FOR KIDS

Ludwig van Beethoven spreekt al meer dan twee eeuwen tot ieders verbeelding. Muziekdirecteur Alain Altinoglu gidst kinderen vanaf zes jaar samen met hun vriendjes en familie doorheen de geheimen van de klassieke muziek.

De Munt brengt dit seizoen opnieuw een familieconcert in het Paleis voor Schone Kunsten.  Het succesrecept blijft ongewijzigd: muziekdirecteur Alain Altinoglu gidst kinderen vanaf zes jaar samen met hun vriendjes en familie doorheen de geheimen van de klassieke muziek.

De componist die in deze tweede editie centraal staat, was snel gevonden.  Ludwig van Beethoven spreekt al meer dan twee eeuwen tot ieders verbeelding en in het seizoen 2018-19 brengt de Munt bovendien een integrale cyclus van al zijn symfonieën. Meteen het ideale moment dus om in het leven en werk van deze fascinerende componist te duiken. Wie gaat er eigenlijk schuil achter de immer strenge blik en ongetemde haardos ? Hoe steken die beroemde symfonieën eigenlijk in elkaar ? Met op de pupiters enkele van de meest populaire werken van Beethoven en op de dirigentenbok een geboren verteller als Alain Altinoglu staat dit familieconcert een uur lang garant voor verwondering en ontdekking.

Dit familieconcert is helemaal gratis voor wie jonger is dan 15 jaar en vooraf trakteert de Munt iedereen op een koffiekoek en een warm drankje.

Wanneer : 20 oktober – 11.30u
Waar : Paleis voor Schone Kunsten – Brussel
Info : www.demunt.be

Recent