Facebook Twitter Tunein YouTube

de Freunde met de avant-première van ‘A fine line’

Het intense avontuur ‘Ode an die Freunde’ smaakte naar méér. Een kwartet met een eigen stijl. Een zeldzaamheid en een kwaliteit die je meteen doen watertanden naar de nieuwe selectie die ze samen maakten.

In ‘A fine line’ presenteren ze voor de tweede maal een eigen avondvullend programma terwijl ze grenzen aftasten en overschrijden. Met een ervaren mentor Herman Van Hove  aan hun zijde, gaan ze verder waar hun eerste productie ophield. Hun inspiratie ? De liefde. Daarbij gaan ze op zoek naar de ruimte tussen mensen en de onzichtbare draden die hen verbinden. Alles draait rond graag zien en graag gezien worden, maar ook rond de keerzijde van die medaille : bedrog, pijn vervat in bitterzoet tekstmateriaal. De zangers dobberen in een muzikale wereld vol noten en sferen als een frisse, prille lente.

Deze jeugdige solisten stellen con brio  hun talent ten  dienste van een breed palet muziekstijlen. Het tekstmateriaal wordt spitsvondig gefileerd, waardoor fijne sprankels onderhuidse humor naar boven borrelen, tot grote hilariteit van het publiek. Creatief en associatief denkend construeren ze een heel verhaal aan de hand van een bijzonder breed muzikaal spectrum waarin alle gradaties van het liefdesspel de revue passeren: smachtende blikken, hunkeren, dwepen, verleiding, sensualiteit, rivaliteit, ontketende furie en dit alles in een mooie opbouw en spanningsboog.

Ze zingen solo, in duo of trio in een sterke differentiatie van de karakters. Met een goed uitgekiende verzameling van losse fragmenten komen ze tot een samenhangend geheel, een muziekdrama met een twist op de grens tussen een klassiek recital en een popconcert. Het is voor De Freunde ‘a fine line’.

Viviane Redant

—-

Geprikkeld ? Lees meer op www.klassiek-centraal.be

Klassiek Centraal

Recent