Facebook Twitter Tunein YouTube

David Zinman dirigeert Tsjajkovski

Passie en pathos in overvloed bij het Antwerp Symphony Orchestra : in zijn Zesde symfonie stort Tsjajkovski zijn hart uit. Laat je meeslepen door de mix van melancholie en energie, de balletachtige ritmes en een gedurfde finale.

Amerikanen kennen wat van fanfares. John Adams leverde er twee af in zijn karakteristieke postminimalistische stijl. Met het Tweede vioolconcerto van de Tsjechische polystilist Martinů zijn we nogmaals in Amerika. Hier verdoezelt een kluwen aan muzikale elementen de klassiekromantische roots van dit werk. Josef Špaček staat in voor de originele solostem, de Amerikaanse topdirigent David Zinman staat voor het orkest.

Onder leiding van deze internationaal gelauwerde dirigent brengen ze ook de Zesde symfonie van Tsjajkovski. Ongebreidelde passie en pathos: in zijn Zesde symfonie stort Tsjajkovski zijn hart uit, eerlijk en zonder taboes. De waas van mysterie die over de partituur hangt heeft veel te maken met zijn dood kort na de première, maar of dit nu Tsjajkovski’s persoonlijke requiem is of niet, smart en wanhoop klonk nog nooit zo mooi. Dat de componist na al zijn andere meesterwerken deze laatste symfonie als zijn beste stuk beschouwde, zegt alles.

Wanneer : 03 mei – 20.00u
Waar : Koningin Elisabethzaal – Antwerpen
Info : www.antwerpsymphonyorchestra.be

Recent