nu:

Concertini agenda 2017 De Munt

Waarderen we in symfonische muziek de cohesie en het krachtige vermogen van een orkest, dan laat kamermuziek ons genieten van musici in al hun intieme virtuositeit. Onze concertini plaatsen de persoonlijke bedrevenheid van de muzikanten van het Symfonieorkest van de Munt op de voorgrond en bieden een mooie gelegenheid om hen in diverse ensembles en wisselende formaties aan het werk te horen.

Ook tussen januari en juni 2017 stelt De Munt u een mooi programma middagconcerten voor, zoals steeds in lijn met de actualiteit van de ‘grote’ programmatie. De focus ligt onder meer op Janáček, componist van Het Sluwe Vosje, eigentijds werk van Hosokawa en Takemitsu naar aanleiding van de opera Matsukaze en, ter ere van de nieuwe productie van Aida, Verdi en Puccini. Daarnaast komt ook het grote Duitse kamermuziekrepertoire van Schubert, Beethoven, Mozart en Brahms aan bod, net als de Franse componisten die in de recitals centraal staan: Debussy, Ravel en Poulenc.

Alle concertini, stuk voor stuk boeiende muzikale ontmoetingen van 45 tot 50 minuten, gaan op vrijdagmiddag door in de foyer van KVS, vanaf 12.30u. Enkel het Brucknerprogramma van 13 januari vindt plaats in de Fioccozaal in de Ateliers van de Munt.

KALENDER

9 juni 2017 – KVS (FOYER)

JOHANNES BRAHMS Sonate f-moll für Viola und Klavier, op.120/1 (1894)
Yves Cortvrint (vla), Ouri Bronchti (pf)

16 juni 2017 – KVS (FOYER)
CHARLES GOUNOD Petite symphonie (1885)
JACQUES IBERT Trois pièces brèves (1930)
GYORGY LIGETI Bagatelles, op.14d (1981)
Blazersensemble van de Munt

info : www.demunt.be

Recent