Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

Antwerp Symphony Orchestra openingsgala met Juan Diego Flórez

Met de prachtige nieuwe Elisabethzaal willen het ASO het concertseizoen telkens openen in stijl. En hoe kan dat beter dan met een feestelijk galaconcert met een wereldster ? Een mooie gelegenheid om eens extra elegant uit te gaan, en samen met het Antwerp Symphony Orchestra te genieten van vocaal vuurwerk.

Juan Diego Flórez is een van de bekendste en beste belcantotenoren van het moment. Overal in de wereld wordt de Peruaan gevraagd om in opera’s van Rossini, Donizetti en Bellini op te treden. Zo is hij kind aan huis bij o.a. de Metropolitan Opera in New York, de Scala in Milaan, de Wiener Staatsoper en het Rossini Festival in Pesaro. In La Scala was hij zelfs de eerste solist in 75 jaar die een toegift moest zingen.

Flórez’ repertoire telt inmiddels 44 rollen, waaronder 9 Donizetti’s en maar liefst 18 Rossini’s. Liefhebbers van opera in de bioscoop kennen hem waarschijnlijk van zijn optredens in La donna del lago en Le Comte Ory bij de Met, anderen kennen hem ongetwijfeld van zijn vele cd’s en dvd’s.

Wat maakt Flórez zo populair ? Telkens weer weet hij met zijn vocale acrobatiek de hoofden van talrijke liefhebbers op hol te brengen. Zijn perfecte hoge noten doen je iedere keer weer versteld staan en zijn virtuoze coloraturen zijn duizelingwekkend.

Wanneer : 30 september – 20.00u
Waar : Koningin Elisabethzaal – Antwerpen
Info : www.antwerpsymphonyorchestra.be

Recent