Facebook Twitter Tunein YouTube
nu:

Amazing Haydn 2017 : Openingsconcert met Martinu Quartet en Vilem Veverka

Amazing Haydn is een klein maar fijn jaarlijks weerkerend internationaal festival van Weense klassieke muziek, met de focus op leven en werk van Joseph Haydn.

Joseph Haydn, die algemeen aanzien wordt als de vader van het strijkkwartet, en anderzijds Tsjechië, door de befaamde Engelse muziekhistoricus Charles Burney ooit het “muziek conservatorium van Europa” genoemd zijn al redenen te over om één van de meest bekende strijkkwartetten uit Praag over te halen.  De concertreeks start dan ook niet toevallig met het Martinu Quartet.

De eveneens uit Praag stammende Vilém Veverka is een waar hobofenomeen.  Hij beschikt, naast een buitengewoon muzikaal inzicht, tevens over een adembenemende techniek.  Bovendien heeft hij het vermogen om dit alles uitermate attractief met zijn publiek te delen.

Al tientallen jaren staat de programmatie van de concertreeks bekend om de internationaal gerenommeerde musici die de organisatie steeds weer weet te strikken.  Wie de Weense klassiek een warm hart toedraagt mag dit evenement gewoon niet missen.

Wanneer : 24 september – 15.00u.
Waar : Auditorium Diocesaan Pastoraal Centrum – Mechelen
Info en tickets : Amazing Haydn

Amazing Haydn

Meer Amazing Haydn :
– 15 oktober – Trio Wiek
– 22 oktober – Bayerisches Kammerorchester Bad Brückenau en Tianwa Yang (viool)

Beluister hier ook het volledige gesprek met organisator Alfons Deleus en kom alles te weten over de concerten.

Recent