Facebook Twitter Tunein YouTube

Amazing Haydn 2016 : Le Concert d’Anvers – Sprankelende afsluiter

Als afsluiter afgelopen zondag (27 november) koos het Haydn Genootschap Vlaanderen dit jaar voor Le Concert d'Anvers. Het werd een sprankelend concert dat de novemberkou buiten even deed vergeten.

Le Concert d’Anvers; what’s in a name.  Ik ken mensen die spontaan de kriebels krijgen als het over Antwerpen gaat, maar laat ons wel wezen, wat Bart Van Reyn met zijn orkest doet is van uitzonderlijk niveau.  Dat zullen zelfs mensen met kriebels moeten toegeven.

Met een repertoire dat zich vooral situeert in de 18de en vroege 19de eeuw was dit integrale Haydn programma voor hen dan ook ideaal.  Het programma sprak over “de vonk van speelvreugde laten overspringen naar het publiek”, missie geslaagd.  Temeer daar Lucas Blondeel (pianoforte) het geheel nog kwam vervoegen.

Een uitverkochte St-Pieter en –Paul kerk vergat even de novemberkou en genoot van een prachtig concert.  Trouwens ook de vorige “Amazing Haydn” concerten uit deze reeks waren volledig uitverkocht, een bewijs van de continue kwaliteit van deze organisatie.

Als we Alfons Deleus van het Haydn genootschap mogen geloven dan zal de reeks in 2017 die van dit jaar nog overtreffen.  Daar houden we hem aan.

Gezien : Amazing Haydn – Le Concert d’Anvers, zondag 27 november, St-Pieter en  -Paul kerk – Mechelen
Foto : Carine Peeraer

Info : Haydn Genootschap Vlaanderen

Recent